Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2009 09:31 - Откога чалгаджийките четат морал?
Автор: murek Категория: Други   
Прочетен: 2717 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да изключим силикона, пошлостта, безвкусицата, кръчмарството и всичко останало, свързано с една средна, провинциалана чалга певица. Това не е толкова потресаващо.

Ще обърнем внимание на една от журито на Music Idol. Поговорката гласи че очите са огледало към душата, но за нея можем да твърдим, че устните са огледало към нейната същност. Но дори вирнатите до тавана джуки,които конкурират всяка тийнейджърка от flirt4e.com или impulse.bg не са толкова стресиращи колкото самочувствието, нахаканото държание  и парадирането за ценностна система у въпросната.

Ех, Марийче, точно ти ли ще четеш морал на кандидатите за слава? Истина е, че не подобава младо момиче като 15-годишната рапърка от Бургас да си служи с такива цинични изрази, но точно ти ли се възмущаваш от това? Вие фолк певиците много извисени станахте. Но ние от народа помним първите години на вашата слава или поне можем да ги проверим. Някои от вас са изглеждали далеч по-вулгарни и евтини от бъдещите айдъли. Вашето творчество в големи кавички е една извадка на човешката вертепност. Не доумяваме откъде добихте толкова достойнство и хъс, че точно вие да се превъщате в ценз и коректив на младите. Точно вие едно десетилетие ги възпитавахте на мръсни думи, материални привидности, повърхностни и пошли текстове, изкривени ценности и поведение а ла Мулен Руж. Чалгаджийкте сте виновни затова, че откърмихте цяло поколение с вашите празни, мазни и гнусни песни, лишени от всякаква естетика и ценности, а сега четете морал. Но и това не е най- най- най- плачевното.

image пример за естетика

Парадоксът идва, когато уважаваната Мария упреква дечицата, че не притежавали визия, че не били достатъчно секси, привлекателни , предизвикателни, красиви, стилни... МОЛЯ ? Е как така? Допреди 5 минути ще ревне в инсценирани сълзи, че е станала свидетел на цинизма, а в същото време разголеността се счита за много класно и морално. Да ни извинява певачицата, но показността не прави някого секси. Не го правят секси и силиконовите устни, нито пухените кожухчета, късите долнопробни полички, тоновете фон дьо тен и т.н.

Откога?! Откога чалгаджийките четат морал и ще възпитават ценности? Нека си стоят в кръчмите, да си пеят в тяхната  телевизия, но да се появяват в национален ефир и да се изкаравт морални, това вече е обида към зрителя. Това е подигравка. Но и това не е най-потресаващото...



Тагове:   Мария,   морал,   Music Idol,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Приятелю, напъл...
04.03.2009 10:19
Приятелю, напълни ми душицата с тази статия! Тази примитивна сбирщина от хора, които изваждат на показ най-долнопробното у себе си след поглъщането на една бутилка ракия, например, отнеха на нашето поколение чуството за ценност и човечност. Цялата тази долнопробна представа за начин на живот измества светогледа на младите българи, дъпрайки ги няколко стъпала назад в развитието им. Но те - цялата чалгарска сбирщина - сега са влезли в националния ефир, дават акъли, правят се на примадони, изтъкват отрицателния си имидж, показват си циците и стават идоли на следващото поколение също. Не искам дъщеря ми да гледа тези хора, не искам да фигурират в съзнанието й като порастне - сега тя е на три, а аз имам над 100 гигабайта хард-рок и хеви метъл музика.

Todor Georgiev
цитирай
2. анонимен - Още по- лошото е че ...
04.03.2009 11:10
Още по- лошото е че даже и ракията не им трябва. Те и без нея са си такива и изваждат на показ най- долнопробното... тъжно е! В момента се сещам за едно анти- чалга клипче с един танк, който гази наред... :)

shipkofff
цитирай
3. анонимен - superrr bravoo :)
04.03.2009 11:12
superrr bravoo :)

desislava
цитирай
4. анонимен - Тук това е ценза - ...
04.03.2009 11:31
Тук това е ценза - показността, уродливите ценности и сеира!

indiotheque
цитирай
5. анонимен - Повече от съгла?...
04.03.2009 11:58
Повече от съгласен съм с Вас!
Само с едно не съм: „а ла Мулен Руж”. Не обиждайте стила на Мулен руж...

Графът
цитирай
6. анонимен - леле и аз бях въз?...
04.03.2009 12:15
леле и аз бях възмутена като го гледах това снощи..да не говорим че ДОРИ И ДА БЕШЕ закономерност това, че една звезда трябва да е разголена и секси, за да успее, то това ще се постигне във времето..смисъл, момичето очевидно се явяваше, за да покаже гласовите си данни, а не тялото си и, ако ще става звезда, съм убедена, че така или иначе ще работят над външния й вид. но тя не отива там научена, а за да се научи. отделен въпрос е, че съвсем не съм съгласна с това, че трябва да е секси, за да продължи напред о.О то по тая логика доста хора не трябва да продължат..

лилето
цитирай
7. анонимен - Естествено, че е...
09.03.2009 04:27
Естествено , че една бъдеща звезда трябва да има визия. Естествено е, че трябва да има харизма и чар , да флиртува със слушателите и да има най-малкото самоувереност и хъс. Това е Мusic Idol , все пак ,а не квартален музикален конкурс. Музикалният идол трябва да притежава съвкупност от качества , едно от които , и то много важно , е външният вид , стила и чувството за естетика. На мен ми е по-смешно , когато Фънки говори за стил и естетика , но това е друга тема.

Съгласен съм с вас , че Мария не е точно човекът , който трябваше де вземат за жури. Не за друго , а защото лично мен ме съмнява да е достатъчно компетентна от музикална гледна точка. Миналогодишната представителка на фолк-средите от журито , Есил Дюран беше поне компетентна що се отнася до квалификация и умения. Завършила е висше музикално образование в консерваторията , все пак.

Но не мога да се съглася , с твърдението , че фолк-певиците трябвало да си стоят по кръчмите и да не четат морал. Ако същата забележка относно рапърката беше направил Дони или Фънки нямаше да има проблем. В момента , в който тя е направена от Мария, вече нещата стоят по друг начин. Не я защитавам , но пък вие показвате доста субективизъм с тези изказвания.

В заключение ще кажа , че фолк музиката отдавна не е това което беше преди 15 години. Фирма Пайнер се занимава с благотворителност , спонсорирайки домове за сираци , болни или стари хора. Текстовете на песните се пишат от поети (Мариета Ангелова , Надежда Захариева и т.н.) или ако не , поне се стремят да спазват нормите на благоприличието. Музиката е с по-модерно звучене , клиповете се правят с много качествена апаратура , професионално се обработват компютърно и режисьорите са на много високо ниво.
Що се отнася до певиците, не ги считайте за някакви си селянки с много грим , които въртят гюбеци в кръчмата. Ако такова е вашето мнение , то тогава или отдавна не сте ходили на кръчма, или не сте виждали отдавна фолк певица. За тях се грижат едни от най-добрите стилисти , гримьори , фризьори , модни специалисти , пластични хирурзи и каквото още се сетите. Имат възможност да се обличат в скъпи тоалети , защо не? Съмнява ме авторът на статията да разбира повече за стила от дизайнерите , създали дрехите , които Мария носи.

А за морала... не забравяйте , че много от тях са майки , някои са и с висше образобание (Музикално , Икономическо , Ветеринарна медицина). Относно секса... той продава , те са длъжни да са секси и да са предизвикателни. А нима Мария Илиева или Теди Кацарова не пеят за секс и не са предизвикателни? Нима Мадона не пробива точно с това? Хайде стига , не може да се съди за човека , според това каква музика слуша или изпълнява. Те все пак правят творчесво , влизат в студио , записват , а и за да излезе 3-минутна песен с видеоклип са нужни поне 30 човека , да реализират продукта. Не омаловажавайте труда на хората , музиката все пак е изкуство , на който и жанр да принадлежи.

Благодаря за отделеното време да прочетете скромното ми мнение

Кало
цитирай
8. анонимен - Кало, от това кое...
19.03.2009 20:03
Кало, от това което прочетох (написано от теб), стигнах до извода, че за да бъде певица една жена, трябва да притежава следните качества:
а) да има добри стилисти, фризьори, пластични хирурзи, гримьори и прочее..
б) оператори, осветители, режисьори и т.н
в) спонсори... и тн.
А има ле нещо, което имаш да кажеш по въпроса за гласовите данни?
Струвами се, че много елегантно подмина този въпрос...

KerryKing
цитирай
9. анонимен - Изброеното от теб ...
23.03.2009 01:00
Изброеното от теб не са качества , а по-скоро екипът , нужен за реализирането на продукта (песен или клип). :) Много отдавна песни не се пеят по мегданите , където от един - единствен човек зависи да научи и изпълни песента.

Подминах въпроса за гласовите данни , защото акцента в поста беше не за гласа , а за морала и стила. Относно Мюзик айдъл е ясно , че трябва на първо място да стоят гласовите данни при подбора на кандидатите. Но освен това има и други важни неща. Айдъл означава съвкупност от глас , чар , визия , поведение , интелект и др.

Относно поп-фолк певиците и техните гласови данни - 90% от тях могат да пеят. Едни са го учили , други са самоуки , гласът е дарба и не е нужно да си доктор honoris causa на Консерваторията , за да можеш да пееш. Останалите десет процента много бързо залязват.
Не случайно на концертите на планета последните няколко години всички участници за задължени да пеят на живо , без плейбек.

Кало
цитирай
10. aroundus - WR
25.07.2009 23:28
Сам си пишеш коментарите, нали?

Така де, прав си, но ми е странно как всеки коментар е подписан.
цитирай
11. murek - aroundus
26.07.2009 00:55
копирах блога си от www.indiotheque.wordpress.com, с което се копират и коментарите ми оттам :) проблемът е , че в тази система излизат като анонимен :) иначе не съм такъв олигофрен, споко хаха
цитирай
12. aroundus - WR
26.07.2009 01:05
Спокоен съм. Но знаеш как е- всякакви ги има тук :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: murek
Категория: Други
Прочетен: 79724
Постинги: 44
Коментари: 65535
Гласове: 133
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031