Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2009 17:28 - ОБАМОДА
Автор: murek Категория: Други   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
3



Преди няколко  години често виждахме лика на Че Гевара като щампа на тениски, суичъри, джинси, значки, запалки, а дори и парфюми. Уж модата и политиката нямат общо, но борбата за месия в модния бранш е ожесточена. Днес победител е американският президент Барак Обама. Новият чернокож идол не само измести Че Гевара от модните решения, а и стимулира конкуренцията между дизайнери от цял свят. Дори френската майсторка на иглата Соня Рикел пусна колекция от дрехи, вдъхновена от успеха на Обама. Манията по американския президент намира кройка и в бебешките дрехи. Все повече родители обличат малчуганите в усмивката на лидера. Български тийнейджъри се разхождат с тениски на политика, а чантите с лика на Барак са вече хит.

image
 

Американският президент безспорно води класацията за най-харизматични личности. Това излъчване се допълва от спортната му фигура, костюмите от Barney"s, а може би и половинката му – Мишел Обама. Първата дама на Америка е отличена за една от 10-те най-добре облечени хора в света от списание Vanity Fair и списание People. Това не е случайност. Често може да бъде забелязана с изчистени тоалети и игрив акцент, който подчертава благия й поглед исвежата усмивка.
 

image
 

От рокли с гол гръб и флорални мотиви до строго елегантни, съпругата на Обама може да си позволи да облече всичко. Съчетанието на цветовете и аксесоарите при нея е дарба. Едва ли някой ще забрави роклята, в която беше облечена когато Барака Обама стана президент. Червено – черното творение на Нарциско Родригес остави безмълвен американския народ. Стил, женственост, интелект така говорят дрехите на първата дама. В съчетание със строен, елегантен и усмихнат мъж, вдъхващ доверие, Мишел и Барак са по-привлекателни от Анджелина Джоли и Брад Пит.

image

Семейство Обама пазят имиджа си безупречен. Догадка остава дали това е PR или вроден усет за стилно обличане. Интересното е, че тази обамода става все по-популярна и повече хора започват да се идентифицират с нея. Мост към глобализацията или просто начин на обличане, преценете вие. Ако не се двоумите толкова, излезте на shopping и намерете вашия Обама. Посетете някой от десетките сайтове, посветени на президента. Все някъде ви чака усмивката му,а току-виж сте спечелили ръкомахането на съпругата му.

 image

  • Редакторката на руското списание Harper’s Bazaar - Мирослава Дума беше забелязана в популярните блогове за street style като привърженичка на новия президент на САЩ. На снимката тя е закачила две значки с лика на Обама. На едната пише THEWINNER. Несъмнено Барак е победителят сред модните запалянковци.
  • Певицата Алиша Кийс също не крие политическите си възгледи. Датата е 10 юли 2008, а Барак Обама все още не е избран за президент. Какво по-агитиращо от това да пееш с тениска на симпатизанта ти.
  • Чернокожата Бийонсе е в компанията на Джей Зи и естествено … Барак Обама. Превърнал се в символ на толерантността, президентът е вдъхновение за голяма част от чернокожите изпълнители.


Тагове:   мода,   Мишел Обама,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: murek
Категория: Други
Прочетен: 79872
Постинги: 44
Коментари: 65535
Гласове: 133
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930