Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2009 21:35 - ЕВРОИЛЮЗИЯ
Автор: murek Категория: Други   
Прочетен: 957 Коментари: 5 Гласове:
0



Каква музикална визия има въобще българската поп музика – естетична, ритмична, запомняща се, професионална, масова, да не споменаваме евро! Скандал. Красимир Аврамов е поредния маргинал на конкурса или пък поп-некаъдърниците не могат да преглътнат факта, че някой си, който няма кариера в България ги е изместил. Та те са творили толкова време в България...Е и ? Познатите стари муцуни фъфлят по предоставения им ефир в различни медии и негодуват загубата си. О, миличките те! Ето вижте Влади Ампоф Графа 20 години бил на сцена и го прецакали. Съкрушената Мариана Попова турне организирала, за да представя песента си. Да не споменаваме редицата от измислени величия, които твърдят че правят музика. Поп музиката е главно свързана с масовото, с леснодостъпна мелодия, текст и леснозапомнящ се, изчистен ритъм. Коя песен е такава във въпросния конкурс? Или изобщо през последните 2 десетилетия. Сигурно на една поп-фолк певачица ще напишат по-хитова и шлагерна песен. Някой видя ли атракция или харизма у  въпросните... или това бе заменено от кожените костюми, броката, топираните коси, тривиалните ризички, бради, сенки и очни линии, неадекватно сценично поведение и куртизантско поведение. Родните ни поп-изпълнители са по-изчерпани и от Филип Киркоров. После всичко се дължи на купените есемеси. Не са достатъчни само есемеси, за да спечелиш. Това, което им липсва на българските музиканти е синтезът от талант и визия. Освен да приемем тази истина, ни остава да запалим свещичка пред некадърността им.

image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - НЯМА няма НЯЯЯЯМА ...
25.02.2009 21:42
НЯМА няма НЯЯЯЯМА смисъл да се лутам без следа...

shipkofff
цитирай
2. анонимен - 1) Въпросният Вл?...
27.02.2009 01:02
1) Въпросният Влади Ампов Графа не е обелил нито една дума против конкурса и Красимир Аврамов след финала, в това мога да те уверя.

2) Красимир Аврамов има ужасна песен и още по-ужасен глас, в това мога да те уверя.

3) Проблема е не кой е финалиста, а че е допуснато да стане подобна техническа грешка и СМС-те, включително и моите, да не бъдат получени.

4) Окей, стават грешки, но единствената причина, за да спечели Красимир е защото от тази техническа грешка единствено вотовете за него са достигнали до еди-си-кой. Дори ми е непонятно защо ти харесва...

Съкс. Ъ лот.

За останалото относно проклетите музиканти съм напълно съгласен.

ьь
цитирай
3. анонимен - Никъде не е каза?...
27.02.2009 08:11
Никъде не е казано,че симпатизирам на Аврамов. Не симпатизирам на никой български изпълнител, още повече че голяма част от тях не могат да бъдат наречени изпълнители. Факт е,че всички плюха "проекта" на Красимир Аврамов, а вчера когато имаха възможност да участват в отворена дискусия по БНТ лице в лице с "победителя" се изпокриха като мишки. Вярно е,че в песента на Красимир има вокална дисхармония и нелепи опити за диско, но не са за пренебрагване гайдите и фолклорните припявания,което я прави малко или много автентична, но това оперно припяване приляга повече на Таря от Nightwish.А и колкото България да се пъне да спечели Евровизия е невъзможно, понеже всички знаем че това е предимно конкурс на политическа основа.

indiotheque
цитирай
4. анонимен - Хубаво е, че си по...
03.03.2009 19:29
Хубаво е, че си позволяваш да критикуваш. Да критикуваш личности и събития обаче чрез статуса си Анонимен означава, че не си достатъчно смел за това... тъпо е. Като критикуваш, трябва да си способен да приемаш критика, което означава, че хората трябва да знаят кой си.

А и песента на въпросния победител не се хареса на аудиторията като цяло.

Виктор
цитирай
5. анонимен - Виктор, всички с...
03.03.2009 22:06
Виктор,

всички сме анонимни, и ти си анонимен като поставяш този коментар. Този блог не е място, в който да се изтъквам, показвам или претендирам ксто личност - за тази цел има други социални сайтове. Това дали ще сложа позьорскта снимка и си напиша фалшиво име няма да ме покаже така, както го правят думите, смятам че словото е много по-дескриптивно от визията или прехваленото представяне на блогъра. Тук критиката се прави върху написаното от мен. Дебатирането е важно. Останалото е илюзия. Критиката не се крие в това да се биеш в гърдите и да казваш АЗ ГО КАЗАХ. Критиката се състои в това да убеждаваш и провокираш. Не смятам, че претендирането ме прави смел или пък страхлив.
Благодаря за мнението.

indiotheque
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: murek
Категория: Други
Прочетен: 79907
Постинги: 44
Коментари: 65535
Гласове: 133
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930